13 redenen waarom een dichtbundel over schaatsen een goed idee is

Laatst schreef ik voor de grap een lijstje en dat werd meteen het best gelezen bericht op deze website ooit. Nu heb ik de smaak te pakken, dus vandaag weer een nieuw lijstje. Misschien weet je al dat ik een dichtbundel over schaatsen en skeeleren heb geschreven. Eline Hooghiemstra maakt de foto’s erbij en samen proberen wij door crowdfunding het bedrag voor de drukkosten op te halen. 13 redenen waarom een dichtbundel over schaatsen en skeeleren een goed idee is:

 1. Het is een uniek project. Hoeveel dichtbundels over schaatsen en skeeleren ken je? Precies. Je hebt nu dus de kans om mee te werken aan iets dat niet eerder gedaan is. Wanneer deed jij voor het laatst iets voor het eerst? Nou dan.
 2. Er staan foto’s in van waanzinnig mooie mensen. Soms zelfs zonder kleren. Of in een heel kort jurkje. Of in een ontzettend sexy skeelerpak (want die bestaan, kwam ik van de week achter).
 3. Op sommige van die foto’s staan marathonschaatsers. Waarom die zo leuk zijn lees je hier: https://ijsenasfalt.wordpress.com/2015/09/08/14-redenen-waarom-marathonschaatsers-het-leukst-zijn/
 4. Er staat een gedicht in over trainers. Handig als je ooit je trainer wilt bedanken, hoef je zelf niks meer te verzinnen.
 5. Het is het ideale sint-, kerst-, of verjaardagscadeau. Als je schaatsliefhebbers in je vriendenkring hebt (en die heb je, want wat doe je anders op dit blog?) hoef je niet meer na te denken over wat je ze nu weer moet geven.
 6. Je kunt meehelpen. Iemand helpen is goed voor je karma. En iedereen kan karmapunten gebruiken, geef het maar toe. Een donatie levert je absoluut karmapunten op.
 7. Je krijgt iets voor terug voor je donatie. Eeuwige dankbaarheid, uiteraard. Maar ook een originele foto van een leuke schaatser of een dichtbundel. Jouw donatie is iets waard!
 8. Als je een schenking wilt doen, omdat je allang overtuigd bent dat een dichtbundel over schaatsen een goed idee is en er geen tegenprestatie voor terug wilt, is je gift aftrekbaar van de belasting. Goed geregeld toch?
 9. Het gaat over helden. Tegenwoordig lijkt ‘je bent zo lekker gewoon gebleven’ het allergrootste compliment te zijn, ik vind het een belediging. Topsporters zijn per definitie niet gewoon, laat dat duidelijk zijn.
 10. De wereld laat zich zo vaak op z’n lelijkst zien, doe eens iets moois, kijk naar iets moois en lees eens iets moois.
 11. Schoonheid dus. De schoonheid van het afzien, van het winnen, van de sport. Schaatsen en skeeleren zit vol schoonheid, dat kun jij helpen uitdragen. Hoe cool is dat!
 12. De gedichten gaan over alle aspecten van de sport. Pijn, liefde, stoere mannen en vrouwen, ijskoninginnen (niet Elsa), bloed, zweet en tranen. Voor ieder wat wils dus.
 13. De promotiefoto. Deze: IMG_5830 - kopie-BorderMakerDaar word je toch nieuwsgierig van?

Ga dus snel naar https://www.voordekunst.nl/projecten/3588-ijs-en-asfalt-1 en steun deze dichtbundel waar Eline en ik met zoveel plezier keihard aan werken! Dank jullie wel!

Advertenties

Een gedachte over “13 redenen waarom een dichtbundel over schaatsen een goed idee is

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s