Hanna

Het dorp trilt van de hitte. Het is een klein dorp. Vol verwachting ligt het midden in de polder te wachten tot er iets gebeurt. In het dorp wonen keurige mensen. De jongens heten Frank of Jeroen. De meisjes dragen fleurige kleren met bloemetjes. Er wordt gespeeld in weilanden en stallen. Er worden salamanders gevangen in de kleine slootjes en spookverhalen verteld bij het graf van het kleine hondje in het bos. Het dorp heeft strenge regels. Een meisje en een jongen mogen niet alleen zijn, spelen doe je altijd in groepjes. Twee meisjes mogen wel spelen zonder anderen erbij. Dan ben je beste vriendinnen, dat mag altijd. Het ergste wat je als meisje kan overkomen is een jongensgek genoemd te worden. Het is niet netjes om een jongensgek te zijn. Daarom liggen de meisjes ’s nachts heel stil in het donker. Onder de dekens lezen ze met een zaklantaarn de verhaaltjes uit de Hitkrant terwijl ze een kussen tussen hun benen klemmen. Ze worden een expert in stilletjes klaarkomen. In handen wassen voor ze ’s ochtends naar beneden gaan.

Midden in de hitte van de middag staat Hanna. Hanna heeft een korte broek aan en schaafwonden op haar knieën. Ze is een beetje smoezelig, want ze heeft net een hele tijd tussen de struiken gelegen. Ze deden verstoppertje en zij en Frank doken gelijktijdig in de bosjes. Ze lagen heel dicht naast elkaar en waren heel stil, want ze wilden niet gevonden worden. Het rook er naar vochtige aarde, ondanks dat het al een hele tijd niet geregend heeft. De hand van Frank raakte die van Hanna. Ze trok hem niet terug. ‘Ik heb een stijve,’ fluisterde Frank. ‘Ik ook,’ gokte Hanna, omdat ze niet wist wat die zin betekende. Frank zei niks terug, dus ze dacht dat het wel goed was. Toen ze eindelijk gevonden waren, zei Hanna dat ze naar huis ging. Frank trok haar daarop keihard aan haar haren, daar gaat ze voorlopig niet meer mee spelen. En nu staat ze bij de brug naar de rivier te kijken. Er zitten nog wat blaadjes in haar vlechten. Ze plukt ze eruit en gooit ze in het traag stromende water. Straks zal ze naar huis gaan om te vragen of ze een ijsje mag, maar eerst blijft ze nog even kijken naar de voorbij varende bootjes. De mannen op de boten zijn dik, met een witte pet op. De vrouwen glimmen van de zonnebrandolie en liggen in alleen een piepklein broekje op het dek te zonnen. Hanna bekijkt hun borsten en voelt stiekem onder haar eigen shirt, waar sinds kort twee pijnlijke knobbeltjes onder zitten. Als ze thuiskomt, moet ze van haar moeder eerst boodschappen doen voor ze een ijsje mag. Zwaaiend met de boodschappentas gaat ze op pad. Ze moet naar de bakker en de slager, maar eerst gaat ze de speelgoedwinkel een bezoekje brengen. Achterin liggen de poppenkleertjes. Die zijn erg duur en Hanna krijgt maar weinig zakgeld. Vlug gooit ze een paar veelkleurige verpakkingen in de tas. Ze kijkt thuis wel wat er precies in zit. Ze gaat naar het tijdschriftenrek bij de kassa en koopt een Hitkrant. Als ze naar buiten loopt, gaat er geen alarm af. Hanna heeft rode wangen en kriebels in haar buik. Weer niet betrapt. Bij de slager krijgt ze een plakje worst, bij de bakker een dropje. Thuis ruimt ze de boodschappen op en smokkelt het tijdschrift en de poppenkleertjes onder haar shirt naar boven, naar haar slaapkamer. Ze bekijkt de kleertjes en is tevreden. Geen dubbele en een mooie galajurk voor haar liefste pop.

’s Avonds in bed leest ze in de Hitkrant over popsterren en een verhaal over twee meisjes die bij elkaar logeren. Het ene meisje duwt haar knie tussen de benen van het andere meisje. Ze vinden het lekker. Hanna duwt haar hand stevig tussen haar eigen benen. Het is zo lekker dat ze sterretjes ziet. Als het lekkere het lekkerst wordt, bijt ze op haar tanden om een kreun binnen te houden. Ze nestelt zich onder de dekens. Morgen zal ze haar poppen de nieuwe kleertjes aantrekken en met ze gaan picknicken in de tuin. Morgen zal ze weer bootjes kijken en genieten in de windstille hitte van haar kleine dorp.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s